Praktijk

Je gaat lessen in een Ford Fiesta, een gedegen auto die van alle gemakken is voorzien.

De mogelijkheid bestaat om lessen te volgen van 60 en 90 minuten. Natuurlijk hoef je niet altijd een les van dezelfde tijdsduur te nemen.

Zit je op ongeveer tweederde van de praktijkopleiding? Dan ben je klaar voor de TussenTijdse Toets (TTT). Deze toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Deze word ook door een examinator afgenomen bij het CBR. Samen met je instructeur en een examinator ga je een rit maken waarbij gekeken wordt wat je al goed beheerst en waar nog aan gewerkt moet worden.

Als je de bijzondere verrichtingen in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je daarvoor een vrijstelling tijdens het eerstvolgende examen. De TTT is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen, daarnaast kan het je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen.

Het ophalen van de lessen gebeurd bij jou thuis, of ander door jou gewenst adres. De lessen worden zo gepland dat je direct met je les kunt beginnen en niet eerst een voorgaande cursist thuis moet brengen. Ook het einde van de les is op jou adres en niet bij een andere cursist. Hiermee krijg je de gehele rijles de volledige aandacht die je verdiend.